AA Gent gaf recordbedrag uit voor verdediger met atypisch parcours: "Hij ging studeren en ineens zat hij bij Slavia Praag"

21 juli 2019 11:38

AA Gent gaf 4,5 miljoen euro uit voor Michael Ngadeu. De Kameroense verdediger moet de rots in de branding worden in de Gentse afweer. Sven Vandenbroeck, assistent van Hugo Broos toen Kameroen de Afrike Cup won, weet dat het voor de 28-jarige geen evidentie was om te staan waar hij nu staat.

Vandenbroeck verbaast er zich zelf ook wat over. "Ik ken Mike nu een viertal jaar en zijn progressie sindsdien is immens", aldus Vandenbroeck in S/V Magazine. "Hij trok als jonge twintiger naar Duitsland om zijn studies burgerlijk ingenieur af te ronden. Via een universiteitsploeg, de lagere Duitse reeksen en de Roemeense tweede klasse zat Ngadeu plots bij Slavia Praag."

Er zijn dus hiaten in zijn voetbalopleiding. "Hij is een joviale, leergierige speler. Iemand die extra info vroeg over zijn rechtstreekse tegenstander voor de match. Je kan hem in die zin misschien een laatbloeier noemen. Niet op fysiek vlak, maar omdat hij pas op verrassend late leeftijd zijn potentieel ontdekt heeft."

"De minieme opleiding in zijn jeugdjaren, gaf hem wat achterstand op vlak van uitvoetballen. Bij de nationale ploeg zagen we hem soms te snel de lange bal gebruiken, maar daar zal bij Slavia zeker nog meer aan gewerkt zijn. De defensieve kwaliteiten van Michael staan buiten kijf."

Johan Walckiers

KAA Gent \\ Reims
 
 
Reacties.