"Willen absoluut naar de Champions League": Hans Vanaken spreekt over CL-loting, op welke tegenstander hoop jij?

21 juli 2019 17:35

Op 6 of 7 augustus begint Club Brugge aan zijn Europees avontuur met een wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De tweede voorronde is nog niet achter de rug, maar maandagmiddag is er wel al de loting.

De komende twee weken zijn er de wedstrijden in de tweede voorronde, dus mogelijk kent Club Brugge zijn definitieve tegenstander pas op 31 juli. Sowieso zal de tegenstander geen wandeling in het park betekenen voor blauw-zwart.

Kleppers

De mogelijke tegenstanders zijn Dynamo Kiev, Porto, Basel (of PSV) en Olympiakos (of Plzen). Daarna volgt in de laatste ronde meer dan waarschijnlijk opnieuw een klepper. Als Club Brugge zou worden uitgeschakeld (in de derde of in de vierde voorronde), is er wel sowieso het opvangnet van de Europa League: blauw-zwart is sowieso zeker van een poulefase.

"Wie het ook wordt, we willen absoluut heel graag naar die Champions League", aldus Hans Vanaken. "Maar het zal sowieso geen makkelijke opdracht worden. Al de mogelijke tegenstanders zijn sterk te noemen."

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ PSV \\ FC Porto \\ Olympiakos \\ Dinamo Kiev \\ FC Basel \\ Slovan Liberec \\ Viktoria Plzen
 
 
Reacties.