Dynamo Kiev onder de loep: voor wie Club Brugge maar beter kan opletten bij de Oekraïense vicekampioen


Foto: © photonews 22 juli 2019 15:38

Bij Club Brugge was er ongetwijfeld een zucht van opluchting toen FC Porto niet geloot werd in de derde voorronde van de Champions League. De opponent wordt Dynamo Kiev. De vicekampioen kan toch maar beter opletten voor de club uit de Oekraïense hoofdstad. En zeker voor hun twee goudhaantjes.

Ondanks dat het papiertje met Porto niet uit de bokaal kwam, zullen ze in Brugge toch ook niet helemaal gelukkig zijn met Dynamo Kiev als tegenstander. Club speelt eerst thuis - dat is al een nadeel - en de verre verplaatsing naar Kiev is natuurlijk ook geen lachertje. 

Dynamo Kiev mag dan wel een vaste waarde zijn op het Europese circuit, toch zal menig voetballiefhebber bijzonder weinig weten over de 15-voudige kampioen van Oekraïne. Dynamo is net als Club in volle voorbereiding op de competitiestart. Zondag is er de Supercup tegen aartsrivaal Shakhtar Donetsk, enkele dagen later wacht de eerste competitiematch tegen het bescheiden Karpaty. 

Groot talent op rechts

Als Clement en co hun huiswerk maken, kunnen ze ongetwijfeld niet heen om Viktor Tsyhankov. De jonge international - amper 21 - was vorig jaar de smaakmaker bij de vicekampioen van Oekraïne. Hij kan dan ook straffe statistieken voorleggen: 23 doelpunten en 17 assists vorig seizoen. Niet slecht voor een flankaanvaller. 

Toch maar voor opletten, Club. Vooral voor die gouden linker. 

Toptalent gegeerd door Engelse topclubs

Manchester United, Chelsea en Arsenal. Wat ze gemeen hebben? De drie topclubs uit de Premier League volgen de prestaties van de 20-jarige Mykola Shaparenko aandachtig. De interesse is zeker bij The Blues niet onlogisch. Zij speelden vorig seizoen in de Europa League tegen Dynamo Kiev.

De nummer 10 van Dynamo debuteerde bij Illichivets Mariupol al op 16-jarige leeftijd in de Oekraïense competitie en had al snel zijn transfer beet. Ook één van de drie spelers in Oekraïne die het lukte om op 16-jarige leeftijd al te scoren. 

Shaparenko is ondertussen international en vond vorig seizoen 8 keer de weg naar de netten. 

45-jarige coach

Coach van de wit-blauwen is Aleksandr Khatskevich, een Wit-Rus van 45 jaar. Khatskevich is al twee seizoenen aan het werk in Kiev en pakte met de Supercup tot dusver één prijs. 

Ook Spaanse aanvaller geen onbekende

Fran Sol mag dan geen klinkende naam zijn, toch zal het bij de liefhebbers van de Eredivisie bekend in de oren klinken. De 26-jarige aanvaller verliet in januari het Nederlandse Willem II voor Dynamo Kiev. Er was een som van 3,5 miljoen euro mee gemoeid. Eerder kwam Sol uit voor Real Madric C en Villarreal. 

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Dinamo Kiev
 
 
 
Reacties.