Recordsom voor Berge? Heel Genk hoopt dat die er niet komt: "Het worden nog vijf lange weken, maar als hij blijft, zal het met volle goesting zijn"


Foto: © photonews 22 juli 2019 15:18

Voorbeeldige mentaliteit die Sander Berge. De Noorse middenvelder van Genk weet dat half Europa een oogje op hem heeft, maar blijft daar heel rustig onder. Zoals hij tegen KV Mechelen bewees, lijdt zijn spel er ook niet onder. In alle geledingen van de club hopen ze dat ze met hem de CL in kunnen.

"Sander Berge is een beest", klonk het zaterdag nog uit het Mechelse kamp. Een uurtje daarvoor had de middenvelder nog eens getoond waarom hij zo'n zeldzaam profiel is. Letterlijk geen enkel duel verloren en opbouwend zo betrouwbaar dat je het niet verwacht van een verdedigende middenvelder.

Onmisbaar

"Het kan raar klinken, maar ik hoop dat we die recordsom voor hem nu nog niet krijgen", zuchtte Dimitri De Condé eerder deze week. Zo raar is dat niet. Genk heeft hem broodnodig in de Champions League en heeft het geld niet zo dringend nodig. Felice Mazzu hoeft zo zijn aanvallende spelers niet op te offeren om een extra buffer voor zijn verdediging te zetten. Berge is gewoon dé buffer.

In alle geledingen van de club weten ze hoe belangrijk de 21-jarige wordt om de 21-jarige nog in de rangen te hebben eens de eerste tonen van de CL-hymne weerklinken. "Ik spreek elke ochtend met hem", knikt kapitein Sébastien Dewaest. "'Ah, je bent er nog, zie ik je morgen ook?', vraag ik hem dan. En dat ga ik nog iets meer dan een maand doen."

Hoofd bij Genk

Dewaest weet waarover hij spreekt, want Berge maakt zijn job heel wat makkelijker. "Kijk, als hij een goeie ploeg vindt en hij vindt dat het beter is om te vertrekken, want zijn hoofd zit niet meer bij Genk, dan moet hij dat doen. Maar 'le garçon' heeft me gezegd dat hij niet eender waar naartoe vertrekt, het project moet goed zijn."

En dus leeft de hoop dat de Champions League hem kan overtuigen toch nog minstens een half jaar te blijven. "Als hij niet vertrekt, ben ik zeker dat hij met volle goesting hier zal spelen. Het worden nog een lange vijf weken, ook voor de coach. Want die wil met hem absoluut ook de Champions League in."

KRC Genk \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.