Hoe komt Anderlecht zondag voor de dag? Ploeg van gemiddeld nog geen 22 jaar oud zonder echte spits...


Foto: © photonews 22 juli 2019 16:04

Komt Anderlecht zondag tegen Oostende voor de dag met een elftal dat gemiddeld amper 21,6 jaar oud is? De kans bestaat afgaande op de fitheid van sommige spelers. Zonder ouderdomsdeken Kompany zou dat zelfs maar 20,5 jaar oud zijn.

Na Kompany (33) zouden Thomas Didillon en Pieter Gerkens - beiden 23 - wel eens de 'oudjes' kunnen genoemd worden. Op dit moment zijn Samir Nasri en Philippe Sandler nog niet klaar om een volledige wedstrijd te spelen en blijven ze dus ook voorzichtig met hen. 

Dat betekent ook dat Gerkens grote kans maakt om als 'valse negen' te starten. Dat liep ook vrij goed in Hamburg, waar dat nog eens getest werd. Achter hem staan dan Vlap (22) en Verschaeren (18). Op de flanken zijn Saelemaekers (20) en Amuzu (19) de grote kanshebbers. Normaal gezien ook niet op hun vertrouwde flank, maar wel tegen hun voet, want Kompany wil veel mensen hebben die naar binnen snijden.

Piepjong

De grote vraag is wie Kompany/Davies op de verdedigende middenvelder gaat zetten. Op dit moment lijkt dat niet Sven Kums te worden, die in de pikorde voorbijgestreefd is door Sieben Dewaele (21). Het experiment met Zulj op die plaats werd geen al te groot succes. Edo Kayembe lijkt dan nog te vertrekken.

Cobbaut (21) is momenteel zowat de enige keuze op de linksachter, want jongeling Thierry Lutonda (18) is nodig op de rechtsachter. Centraal moeten Kompany en Bornauw (20) het centrum dichthouden, aangezien Sandler nog wat tijd nodig heeft en mogelijk zelfs voor de verdediging gaat staan. 

Dat geeft dan dit: Didillon - Lutonda, Kompany, Bornauw, Cobbaut - Dewaele, Vlap, Verschaeren - Saelemaekers, Gerkens, Amuzu

Anderlecht
 
 
 
Reacties.