KV Mechelen heeft in alle linies nog versterking nodig: vooral nog een creatieveling en een verdediger erbij


Foto: © photonews 22 juli 2019 18:02

KV Mechelen is niet klaar voor de competitiestart. De ploeg is verwakt ten opzicht van vorig seizoen in 1B en daarmee kom je in de problemen. Met Zulte Waregem, Genk en Anderlecht in de eerste drie weken kunnen ze het zich niet veroorloven van in het begin achter de feiten aan te lopen.

Met Sheldon Bateau is er één aanwinst. De 28-jarige verdediger uit Trinidad en Tobago moet normaal gezien het vertrek van German Mera centraal in de defensie gaan opvangen. En dat is geen overbodige luxe als we KVM zaterdag zagen verdedigen. Hij moet voor meer présence en duelkracht - zeker in de lucht - gaan zorgen.

Centraal nog versterking nodig

Maar dan nog mag er iets bij. Swinkels en Peyre hebben wel ervaring, maar met daarna enkel jeugd had Seth De Witte hier ook niet in het rijtje misstaan. Op het middenveld is er dan weer een gebrek aan creativiteit. Onur Kaya is zowat de enige die uit het niets iets kan creëren. Joachim Van Damme als buffer voor de defensie volstaat wel. Met de jonge Aster Vranckx als back up hebben ze daar niks meer nodig.

Centraal op het middenveld zit het goed

En ook nog Rob Schoofs, Alexander Corryn, Ahmed El Messaoudi (voorlopig?) als centrale middenvelder, met wat aanstormende jeugd, zit het in dat compartiment wel goed. Storm, Tainmont, Kaya, Bossiers, Zeroual dat is elke positie op de flank dubbel bezet. 

Spits(en)?

Maar vooraan viel William Togui zaterdag nog eens door de mand. De Camargo en Engvall, dat gaat wat weinig worden om een heel seizoen mee te draaien in 1A. Een spits moet er dus ook nog bij. Al lijkt die met Dante Vanzeir al onderweg. Maar toch: heel wat werk de komende weken Achter de Kazerne...

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.