Kaapt Anderlecht peperdure spits weg voor de neus van Racing Genk?

23 juli 2019 13:47

Paul Onuachu wordt al een hele tijd aan Racing Genk gelinkt. De Limburgers hebben echter nog geen akkoord met FC Midtjylland.

Onuachu is een 25-jarige spits van 2m01. Vorig seizoen scoorde hij 22 doelpunten in veertig wedstrijden voor de Deense club. Volgens het Deense B.T Sport is er een kaper op de kust. Een Belgische kaper dan nog: Anderlecht.

Anderlecht heeft met Landry Dimata, Ivan Santini en Isaac Kiese Thelin wel al drie spitsen in de kern, maar die kampen allemaal met blessures. Bovendien zouden die laatste twee wel nog eens kunnen vertrekken.

Genk én Anderlecht zouden al zo’n vijf miljoen euro hebben geboden voor Onuachu, maar Midtjylland wil het onderste uit de kan halen en hoopt op nog een paar miljoen extra.

Anderlecht wil graag nog een technisch vaardige spits aan de kern toevoegen. Dan denk je niet meteen aan een Nigeriaan van een dikke twee meter, maar Onuachu is niet traag én  technisch toch behoorlijk onderlegd.

De vraag is echter of Anderlecht nog veel meer dan vijf miljoen euro gaat bieden. Vorige zomer toonde Midtjylland zich een harde onderhandelaar in het dossier van Bubacarr Sanneh. Anderlecht betaalde uiteindelijk acht miljoen euro voor de verdediger, die niet bleek te voldoen en vaak op de bank zat.

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ FC Midtjylland
 
 
Reacties.