Analyse: De prognose van de redactie: 4. Kunnen de nieuwkomers direct knallen bij Racing Genk?

23 juli 2019 16:55

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: Racing Genk op plaats vier.

Prognose

Racing Genk kende een fantastisch seizoen en het zal moeilijk zijn om beter te doen. De Champions League zal krachten kosten en het is niet zeker dat de vervangers Trossard en Malinovskyi kunnen vervangen. Ook Maehle en Samatta kunnen de komende weken nog vertrekken. 

Opvallendste transfers

Ianis Hagi is uiteraard de meest opvallende transfer. De aanvallende middenvelder speelde een uitstekend EK onder 21 en was een van de smaakmakers uit de Roemeense competitie. Naast Hagi is ook de transfer van Carlos Cuesta opvallend, de Colombiaan was nagenoeg rond met Ajax maar koos uiteindelijk voor een overstap naar Limburg. Van Bongonda verwachten ze in Genk dat hij de vertrokken Trossard zal vervangen. 

Sterke punten

Dit Genk bulkt van het talent: Benson, Bongonda, Nygren, Ito, Berge, Lucumi, Maehle, Hagi, Cuesta,... het zijn allemaal spelers die we ooit op een hoger niveau verwachten. Daarnaast zijn buiten Malinovskyi en Trossard ook alle sterkhouders van vorig seizoen voorlopig gebleven.

Zwakke punten

Met het vertrek van Trossard en en Malinovskyi is er wel heel wat grinta en ervaring vertrokken. Genk zal moeten hopen dat enkele buitenlandse talenten het niveau kunnen oppikken, dat is voorlopig toch afwachten. 

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Serie A \\ KRC Genk \\ Atalanta \\ Brighton
 
 
Reacties.