Laurent Depoitre keert terug naar de Jupiler Pro League: Hoe deed hij het de laatste jaren?

23 juli 2019 16:34

Laurent Depoitre staat bijzonder dicht bij een terugkeer naar zijn AA Gent. De targetspits verliet de Buffalo's drie zomers geleden. Hoe is het hem in die periode nu vergaan?

Na twee bijzonder succesvolle seizoenen bij AA Gent verliet Laurent Depoitre de club voor het Portugese FC Porto. Bij Gent werd hij tweemaal clubtopschutter, pakte hij de titel, verzamelde hij een cap voor de Rode Duivels en eindigde hij als tweede in de verkiezing van de Gouden Schoen na Sven Kums.

Hoewel Norwich City hard aan de mouw trok van Depoitre koos le Monstre voor een transfer naar de Portugese topclub FC Porto. Jammer genoeg paste Depoitre niet echt in de speelstijl van Nuno Espirito Santo. Hij werd ook geblokkeerd door de jonge toptalenten als André Silva en Diogo Jota. Hij kwam er in de competitie uiteindelijk tot slechts zeven wedstrijden.

De Premier League

In juli 2017 kon Depoitre dan toch zijn gedroomde transfer naar de Premier League maken, promovendus Huddersfield Town haalde hem voor drie miljoen euro binnen. Het eerste seizoen van Depoitre werd een voltreffer bij The Terriers. Met doelpunten tegen Chelsea (2 keer), Manchester United en Watford was hij een belangrijke een erg belangrijke pion met het oog op de redding.

Het laatste seizoen van Depoitre werd dan wel een zware tegenvaller in Engeland. De selectie van Huddersfield was te zwak voor de Premier League en het team degradeerde met een gigantische achterstand. Depoitre speelde wel nog mee in 23 wedstrijden, maar bleef op het einde op de bank omdat er geen contractverlening in zat. 

Hoewel Depoitre in het laatste seizoen geen potten meer brak bij Huddersfield, lijkt hij nog steeds in staat om dat in de Jupiler Pro League wel te doen. De targetspits neemt een rugzak aan ervaring mee terug naar België en zal snelle en vinnige spelers zoals Jonathan David en Yuya Kubo beter laten voetballen. 

Arjen T'Sjoen

Europa League \\ KAA Gent \\ Huddersfield Town
 
 
Reacties.