Frenkie de Jong maakt meteen indruk voor Barcelona: probleem voor Sergio Busquets?

23 juli 2019 22:07

Frenkie de Jong maakte vandaag zijn debuut voor Barcelona. In de verloren oefenpartij (2-1) tegen Chelsea viel hij in de tweede helft in. De Spaanse media waren onmiddellijk lovend voor de jonge Nederlander.

Barcelona verloor de oefenpot dan wel met 2-1 (34' Abraham, 81' Barkley, 90' Rakitic), toch was de Spaanse pers positief voor de Blaugrana. Vooral Frenkie de Jong was het gespreksonderwerp. 

In zijn eerste (halve) wedstrijd voor Barcelona liet hij een wel heel straffe statistiek noteren: al zijn 42 passen bereikten een teamgenoot. Marca was dan ook onder de indruk van de ex-Ajacied: "het seizoen is nog niet begonnen, maar Busquets ligt nu al onder een vergrootglas. Frenkie de Jong nam de rol van Busquets in de tweede helft makkelijk, begripvol en elegant over." Bovendien was Sergio Busquets, al jaren een vaste waarde voor Barcelona, verantwoordelijk voor het eerste tegendoelpunt van Barcelona (zie video).

De Jong blikt tevreden terug op zijn eerste weken bij Barcelona, maar had toch iets meer van zijn debuut verwacht: "Natuurlijk ben ik blij met mijn eerste minuten, maar we hebben verloren en speelden echt niet goed. Daarom kan ik er niet echt een goed gevoel aan overhouden." 

Primera Division \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.