Leonardo Rocha trekt naar Eupen, hoe is het de laatste topschutters uit 1B vergaan?


Foto: © photonews 23 juli 2019 18:45

Vandaag maakte KAS Eupen de transfer van Leonardo Rocha officieel. De Portugees maakte vorig seizoen 21 doelpunten voor SK Lommel.

Eupen haalt met Leonardo Rocha zijn gewenste centrumspits binnen. De aanvaller maakte vorig seizoen 21 doelpunten en lijkt klaar voor een stapje hogerop. Hoe is het nu zijn voorgangers vergaan?

2013/14: Michael Lallemand (18 doelpunten)

In 2014 werd de verrassende Michael Lallemand topschutter bij KAS Eupen. Hij maakte 18 doelpunten en versierde een seizoen later een transfer naar KV Kortrijk. Die overstap werd allesbehalve een succes want voor het hoogste niveau bleek Lallemand toch te kort te komen. Na passages bij Antwerp en Deinze speelt hij nu bij FC Luik. 

2014/15: Romero Regales (20 doelpunten)

De Nederlander Romero Regales maakte in 2013 de overstap van Patro Eisden naar Lommel United. In het seizoen 2014/15 kende hij een absoluut topseizoen en maakte de geblokte aanvaller 20 doelpunten. Nadien maakte hij de overstap naar OH Leuven op het hoogste niveau, maar kon daar niet doorbreken. In de Jupiler Pro League kwam hij uiteindelijk tot 12 wedstrijden zonder te scoren. Momenteel is Regales clubloos.

2015/16: Etien Velikonja (24 doelpunten)

In de winter van 2015 plukte SK Lierse Etien Velikonja weg bij Cardiff City. De Sloveen was er overbodig en bleek een immense versterking voor Lierse. Hoewel hij ze in 2015 niet in eerste klasse kon houden, werd hij in 1B wel een asbolute smaakmaker. Hij maakte 24 doelpunten, maar Lierse kon hem niet overtuigen om nog een seizoen te blijven. Na een korte passage bij Willem II speelt hij nu in eigen land bij het Sloveense ND Gorica.

2016/17: Dylan De Belder (21 doelpunten)

Ook het jaar nadien leverde Lierse opnieuw een topschutter af. Dylan De Belder maakte er 21 en dat waren er 10 meer dan zijn eerste achtervolger Ivan Yagan. Na zijn topschutterstitel trok De Belder met grote verwachtingen naar Cercle, maar moest er vooral vaak op de bank zitten voor Crysan en Gianni Bruno. De Belder zit nog steeds bij De Vereniging, maar is er geen basisspeler.

2017/18: Yannick Aguemon (10 doelpunten)

In de nieuwe reeksindelingen werden er minder matchen afgewerkt, maar met 10 doelpunten was het toch verwonderlijk dat Aguemon zich topschutter mocht noemen. De aanvaller uit Benin deed dat in dienst van OH Leuven waar hij nu nog steeds speelt. Ook Casagolda en Stevance maakten dat jaar 10 doelpunten.

Als we eerlijk zijn moeten we zeggen dat Rocha nu niet de beste voorbeelden heeft. Alle spitsen konden na het behalen van de topschutterstitel niet doorbreken op het hoogste niveau. Aan Rocha om te bewijzen dat het ook anders kan. 

Jupiler Pro League \\ Eupen
 
 
 
Reacties.