'Bad boy' van veertien miljoen euro geniet van periode bij Zulte Waregem: "Als ik het voor het geld zou doen, ging ik wel naar Qatar of China"


Foto: © photonews 25 juli 2019 11:19

Zulte Waregem verraste vorige week maandag vriend en vrijdag door Saido Berahino te verwelkomen op training. De Engelse Burundees wil graag bij Essevee blijven, maar ...

Berahino speelde afgelopen week twee oefenwedstrijden voor Zulte Waregem tegen Oostende en Willem II. De spits en Stoke City moeten wel nog rond de tafel gaan zitten, want zijn contract is er nog niet ontbonden. 

“Mijn contract is nog niet ontbonden, maar daar werken we aan. Het financiële plaatje is niet zo belangrijk. Ik wil niet in Engeland blijven. Dit is de juiste stap om mijn carrière opnieuw op te bouwen. Ik wil hier graag blijven", aldus Berahino in een eerste reactie. "Ik ben er al van mijn twaalfde, dus is het tijd voor mij om eens weg te zijn van thuis."

Heel veel goede dingen gehoord over Dury

"Als ik het voor het geld zou doen? Dan zou ik wel naar Rusland, Qatar of China trekken. Neen, ik wil een nieuwe wind door mijn carrière laten waaien. Ik hoorde veel goede dingen over de coach, ook via Lukaku en Pocognoli. Hij haalt het beste in spelers naar boven en dat zie je ook meteen op training."

De aanvaller heeft véél respect voor Dury: "Hij geniet heel veel respect in de competitie, daarom dat ik ook hierheen wou komen. Veel jonge gasten zijn van hier gekomen en spelen nu bij grote ploegen. Misschien kan dat voor mij ook gebeuren." Een deal is er ondertussen nog niet, Berahino blijft wel nog enkele dagen bij Essevee in afwachting van nieuws uit Engeland.

Zulte Waregem \\ Stoke City
 
 
 
Reacties.