Berahino en Dury hebben veel respect voor elkaar: "Ik kijk niet naar het verleden"

25 juli 2019 12:31

Veel respect tussen Francky Dury en Saido Berahino, zoveel is deze week duidelijk gebleken. Of het tot een deal zal komen? Daar liggen ook externe factoren nog aan de basis.

Om te beginnen: de transfer van Gianni Bruno naar Essevee heeft op zich geen enkele invloed op het al dan niet tekenen van Saido Berahino, ondertussen al een week op proef bij Zulte Waregem.

Berahino zelf wil graag blijven aan de Gaverbeek, al zou hij - als er tegen dit weekend nog geen deal is - mogelijk ook in Frankrijk een test doormaken, al wist Essevee daar niets van toen ze het gerucht in L'Equipe lazen. De spits zelf heeft coach Dury alvast hoog zitten.

"In mijn hoofd heb ik de klik gemaakt dat ik het anders moet aanpakken. Ik heb nu een aantal ervaring, ik speel al vijf-zes jaar profvoetbal. Ik weet nu wat werkt en wat niet werkt, daarom dat ik ook weg van Engeland mijn carrière opnieuw wil opbouwen", aldus de spits over zijn woelige verleden.

Saido is een jongen waarvan ik hou

"Dat is het verleden", gaf ook Francky Dury toe. "Ik kijk niet naar het verleden, maar naar wat hij hier laat zien. En dat is dat hij een goede speler is. De start van het gevoel was goed, op training kwam de bevestiging daarvan."

"Saido is een jongen waar ik van hou, met een stijl waar elke coach naar uitkijkt. Hij is balvast, explosief en technisch sterk en hij heeft een neus voor doelpunten. Maar ik kan niets beloven: het hangt ook van Stoke, de speler en de club af."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ Stoke City
 
 
Reacties.