Jo Christiaens over Thes Sport: "Vorig seizoen was onwaarschijnlijk"

25 juli 2019 23:11

Thes Sport verbaasde vriend en vijand tijdens het afgelopen seizoen. Het leek op weg naar 1B, maar kon geen licentie aanvragen.

Thes Sport kwam vorig seizoen verbazingwekkend sterk binnen in de competitie. De ploeg stevende af op promotie naar 1B, maar ze konden geen licentie krijgen. Jo Christiaens (ex-Westerlo) was uiteraard ook erg tevreden: “Het was echt schitterend. We begonnen onverwacht sterk aan de competitie en het bleef gewoon goed gaan eigenlijk.”

Dat Thes Sport geen licentie aanvroeg voor 1B was voor Christiaens uiteindelijk geen verrassing: “Wij hadden dat uiteraard wel zien aankomen. Het was voor ons uiteindelijk niet echt een dreun. Het seizoen was een fantastische ervaring op zich."

Geen Oris meer 

Volgend seizoen zal Thes het moeten doen zonder topschutter Kevin Oris, hij verliet de ploeg voor KVV Berg en Dal. “Kevin scoorde vorig seizoen bij momenten echt met de ogen toe, het was echt indrukwekkend. We gaan zijn vertrek heel moeilijk kunnen opvangen. Er zijn twee nieuwe spitsen aangekomen, maar we zullen niet op dezelfde manier kunnen voetballen. Een doelpuntenmachine zoals Oris vinden is geen sinecure.”

Christiaens verwacht niet hetzelfde seizoen voor Thes, maar hij hoopt dat het wel opnieuw goed zal lopen: “We verwachten geen scenario zoals FC Knokke dat na een sterk jaar degradeerde. Ik hoop op het linkerrijtje, maar echt in de top spelen zal moeilijk zijn. Deze competitie is de voorbije jaren echt pakken sterker geworden.”

2e amateurliga B \\ Thes Sport Tessenderlo \\ Liaoning Whowin
 
 
 
Reacties.