Yves Vanderhaeghe zit nog met zorgen en vraagtekens voor competitieopener tegen Genk


Foto: © photonews 25 juli 2019 16:23

KV Kortrijk mag op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen meteen op bezoek in de Luminus Arena voor een treffen met kampioen KRC Genk. Maar coach Yves Vanderhaeghe zit nog met zorgen.

De Kerels kenden vorige zaterdag nog een goede generale repetitie met het oog op de competitiestart. Kortrijk won overtuigend met 4-0 van het Nederlandse Excelsior. "Het is jammer als er nog een paar vraagtekens zijn vlak voor je aan de competitie kan beginnen", vertelde Vanderhaeghe vrijdag, vooruitblikkend op de verplaatsing naar Genk.

"We hadden een mooie generale repetitie vorige week, maar er zijn nu toch wat spelers met een vraagteken achter hun naam. Mboyo heeft een trap op de enkel gekregen en heeft daar nog wat last van. Kagé viel vorige week uit met een knieblessure en bij Lepoint is het een spierprobleem. Het is niet ideaal om voorin opnieuw te moeten wijzigen, want Mboyo scoorde vorige week nog twee keer."

Veranderingen vooraan

Bovendien werd de voorhoede van de West-Vlamingen de afgelopen weken al onthoofd. "We waren voorin met Ouali, Chevalier en Avenatti al wat gasten kwijt die vorig seizoen voor doelpunten en assists zorgden, maar we hebben dat collectief opgevangen. Het zal nu afwachten zijn wie allemaal fit raakt en hoe we eventueel nog kunnen bijsturen", zegt de ex-coach van Oostende en Gent. 

"Ook Ocansey (die overkwam van Eupen, red.) staat te springen en doet het goed, maar hij is er nog niet zo lang bij en kon vorige week door administratieve zaken nog niet spelen. Dat is enigszins jammer, daardoor heeft hij nog geen matchritme", besluit Vanderhaeghe. 

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.