Opent landskampioen KRC Genk de competitie in stijl?


Foto: © photonews 26 juli 2019 11:00

Landskampioen KRC Genk krijgt vrijdagavond om 20.30 uur de eer om de Jupiler Pro League op gang te trappen. Pakt het in de Luminus Arena meteen de volle buit tegen KV Kortrijk?

De voetbalfans kunnen vanaf dit weekend hun hartje opnieuw ophalen met de start van de Jupiler Pro League. Zoals de traditie het wil, opent de landskampioen de competitie. Kortrijk komt van het verre West-Vlaanderen op bezoek in de Luminus Arena.

Geen Bongonda

Félice Mazzu zijn officiële debuut was een meevaller: Genk won vorige zaterdag de Supercup met 3-0 tegen KV Mechelen. Met het duel tegen Kortrijk volgt er een nieuwe test voor Mazzu, die het wel zonder recordaankoop Theo Bongonda moet stellen. De vleugelaanvaller die voor 7 miljoen euro overkwam van Zulte Waregem is op de sukkel met de rug. 

Behalve Trossard, Malinovskyi en Aidoo staat de kampioenenploeg er nog voor een groot deel. Dat wil zeggen: met sterhouders Berge en Samatta, die voorlopig nog steeds in Limburg vertoeven. 

Zorgen voor Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe had wat zorgen in aanloop naar het treffen met Genk. Mboyo, Kagé en Lepoint sukkelden met kwaaltjes, maar het trio zit wel in de selectie van de Kerels. "We zullen goed moeten zijn, maar dan is er wel iets mogelijk. Als we met schrik in de broek gaan zitten, dan wordt het niets. Maar ik heb wel wat spelers met ballen aan hun lijf … als ze fit zijn", zei Vanderhaeghe op het persmoment. 

De selectie van KV Kortrijk: Sebastien Bruzzese, Petar Golubovic, Brendan Hines-Ike, Gary Kagelmacher, Lucas Rougeaux, Ilombé Mboyo, Abdul Ajagun, Hervé Kage, Jarno De Smet, Hannes Van Der Bruggen, Christophe Lepoint, Maxime Deman, Nihad Mujakic, Tyron Ivanof, Julien De Sart, Elohim Rolland, Andriy Batsula, Kristof D'Haene, Imoh Ezekiel, Eric Ocansey en Vladimir Kovacevic

Begint Genk het seizoen met een thuiszege? Waag een gokje via BetFIRST! 

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.