Voormalige ploegmaat van Vincent Kompany bij City hangt voetbalschoenen aan de haak

26 juli 2019 16:20

Eén van de spelers die gekoppeld werd aan Vincent Kompany toen die in 2008 arriveerde in Manchester, zet een punt achter zijn carrière. Micah Richards speelde zes volle seizoenen aan de zijde van Kompany. Aanhoudende knieproblemen maken een einde aan de voetballoopbaan van de Engelsman.

Richards speelde in totaal veertien jaar voor Manchester City. Vier jaar in de jeugdopleiding en nadien stroomde hij door naar her eerste elftal. Toen Kompany in 2008 in Manchester aankwam, was Richards er één van de basispionnen en gold hij als een zeer grote belofte.

Nog vier seizoen scheerde Richards hoge toppen. De verdediger was één van de publiekslievelingen bij City en werd bovendien Engels international. Nadien verminderden zijn speelkansen. In het seizoen 2014-2015 werd hij al eens uitgeleend aan Fiorentina en in het volgende seizoen volgde een overstap naar Aston Villa.

Terugkeer naar City

Daar werd hij nog één seizoen vaste waarde, maar Villa degradeerde wel en blessurezorgen staken steeds meer de kop op. Door aanslepende knieblessures speelde Richards al twee jaar geen officiële match meer. Zijn actieve voetballoopbaan zit er op 31ste al op, maar Man City deed hem alvast een aanbieding om in een andere functie terug te keren naar zijn oude liefde.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Manchester City \\ Aston Villa
 
 
Reacties.