STVV-kapitein trekt aan de alarmbel: "Ik hoop dat ze beseffen dat die kwaliteitsinjectie niet te lang meer kan wachten"

27 juli 2019 07:30

STVV streed vorig seizoen lang mee voor play-off 1, maar moest op het einde de rol lossen. De ambities zijn dit seizoen niet anders, maar kapitein Jordan Botaka ziet ook dat het op dit moment een illusie is om met de topploegen mee te strijden.

Botaka - en de Japanse eigenaars - willen play-off 1 bereiken, maar in het tussenseizoen vertrok er toch wel wat mooi volk. "Ik wil geen afbreuk doen aan de kwaliteiten van onze jongeren. Maar zij missen de nodige ervaring op dit niveau. In feite moet een team een gezonde mix zijn van jeugd en routine", vertelt hij in HBvL.

"Wat was vorig seizoen onze sterkte? De bank. Daar zaten spelers met ervaring die mee het verschil konden maken. Nu zitten daar allemaal jonkies. Jongens die vorig jaar nog bij de U17 zaten bijvoorbeeld. Zij verdienen respect, maar betalen nog leergeld en maken fouten."

Portemonnee

Maar nu wacht hij dus op meer ervaring. "Ik neem aan dat ze in de club beseffen dat er nog een kwaliteitsinjectie nodig is en dat die best niet te lang op zich laat wachten. Pas nadien zullen we onze ambities kunnen invullen. Ik hoop nog altijd dat we kunnen meestrijden voor play-off 1. Om sportieve én financiële redenen. Vorig seizoen verdienden we een goed belegde boterham door al die winstpremies. Een profvoetballer levert daar niet graag op in, natuurlijk."

Jupiler Pro League \\ Sint-Truiden \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.