Kortrijk onderuit bij Genk, maar... "Deze prestatie mag ons hoopvol stemmen voor de rest van het seizoen"


Foto: © photonews 27 juli 2019 13:21

KV Kortrijk bezorgde Genk een lastige avond in de Luminus Arena, maar na 90 minuten moesten de Kerels wel met lege handen huiswaarts. Coach Yves Vanderhaeghe bleef positief na de 2-1 nederlaag.

Kortrijk kwam via een zondagsschot van De Sart op voorsprong. Na rust ging Genk echter op en over de West-Vlamingen. "Onze organisatie zat in de eerste helft goed en we gaven weinig weg", analyseerde Yves Vanderhaeghe. "Maar na de pauze kwamen we er nog amper uit. Ook dankzij te veel slordigheden in ons spel."

Genk tankte net na de rust vertrouwen met de gelijkmaker. "Dat deed pijn, want we kropen veel te veel terug naar achter. Al moet ik wel zeggen dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben."

'Geen man overboord'

"Het is de eerste keer dat we tegen een ploeg van dit kaliber speelden en Genk heeft ons zeker ook niet overklast. Mits meer efficiëntie hadden we hier iets kunnen rapen. Maar geen man overboord, want we speelden tenslotte op het veld van de kampioen. Dit is een prestatie die ons hoopvol mag stemmen voor de rest van het seizoen."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.