De tranen van Thoelen, de tifo voor Kompany & Bayat, sterke nieuwkomers, twijfelende topclubs, ...

29 juli 2019 17:25

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Nieuwkomers weten weg naar doel staan

Welkom aan Hagi, Nygren, Okereke, Ngadeu, Vlap en Bautista. Hoe meer nieuwkomers, hoe meer vreugde. 

Het ene doelpunt na het andere van een nieuwkomer viel het voorbije weekend, sommigen drukten al meteen hun stempel: mooi. En met Limbombé en Vargas waren er ook enkele oude bekenden aan het feest.

Goalies in vorm

Nochtans: diverse keepers deden dit weekend meer dan hun best om nieuwkomers van hun goaltjes te houden. 

Bij het maken van ons team van de week (lees het hier nog eens na) hadden we vooral onder de doelmannen keuze te over. Vasic, Thoelen, Badiashile, ... De keepers stonden er meteen.

De ene tifo ...

RSC Anderlecht begon zijn seizoen met een nederlaag. Toch was er heel wat positiefs te melden vanuit het Lotto Park. King Kompany serveerde een dik kwartier champagnevoetbal, de fans kwamen met een prachtig spandoek.

Het bouwen aan een nieuwe ploeg is nog volop bezig bij paars-wit, maar de eerste stappen vooruit lijken alvast gezet. 

FLOP

... is de andere niet

Ook bij Charleroi hadden ze een spandoek klaar, al was er dat eentje met een toch wel negatieve bijklank. Chapeau voor Mehdi Bayat dat hij vragen hierover niet uit de weg ging.

De Zebra's speelden overigens - ondanks het uitblijven van transfers - niet eens een slechte wedstrijd en blijven ook teren op hun grinta zoals de voorbije jaren. 

Naief Eupen

Het leuke voetbal van Eupen is dan weliswaar terug, maar het was wel ook een beetje vreemd hoe ze speelden Am Kehrweg.

Het wordt op die manier opletten dat Van Crombrugge (of nieuwe aanwinst De Wolf eens Van Crombrugge vertrekt) niet opnieuw in een schietkraam terechtkomt.

Twijfels bij de topclubs?

RSC Anderlecht liet zich meteen de kaas van het brood stelen door KV Oostende en leek soms te hard onder druk te staan, Standard lag lange tijd onder en moest op flitsen rekenen van Carcela in het slot om te winnen.

Ook KAA Gent is bij Charleroi meteen twee dure punten kwijt ... Neen, diverse topploegen begonnen niet meteen denderend aan het nieuwe seizoen. Hopelijk kunnen ze de komende weken de twijfels van zich af gaan spelen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.