Dury bood twee keer zijn ontslag aan: "Maar wie zegt dat ik het niet meer kan, moet je eens naar hier sturen"


Foto: © photonews 31 juli 2019 07:34

Francky Dury wil dit seizoen niet meer in de situatie verzeilen waar de club de voorbije twee seizoenen in verstrikt geraakte. Twee keer waren er tijdens de jaargang acute degradatiezorgen en moest er in de winter bijgestuurd worden. Het weegt op de trainer die werd gezien als één van de besten...

Dury stapte ook twee keer naar zijn bestuur. "Als het niet meer lukt, wil ik geen hinder zijn voor de club.' Het was de eerste keer in mijn periode bij Zulte Waregem dat ik zo'n moment had", geeft hij toe in HLN. "Je moet dat ter sprake durven brengen, vind ik. Vertrouwen is niet eindeloos. Soms kan een nieuw gezicht goed zijn voor spelers, supporters en de directie. De bestuursleden - Tony (Beeuwsaert, hoofdaandeelhouder, red.) voorop - hebben toen meteen gezegd dat ze door wilden met mij. Dan doe ik dat ook."

Maar Dury is zijn aureool van toptrainer in het proces wel kwijtgeraakt. "Wie zegt dat ik de voorbije twee jaar goed gepresteerd heb, is echt verkeerd. Alleen: wie zegt dat ik het niet meer kan, moet je eens naar hier sturen. Want die is compléét mis. Andere coaches die veertiende hadden gestaan, waren wellicht gezakt."

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.