Prono van de redactie : 6. Virton moet zich kunnen redden in 1B

31 juli 2019 18:50

Komend weekend start ook in 1B de competitie. Wij stellen in de loop van de volgende dagen de acht ploegen aan u voor. Vandaag: Virton.

Virton is de nieuwkomer in 1B na de oververdiende titel in de Eerste Amateurklasse. Les Gaumais waren een klasse te sterk in de eindronde met SK Deinze, Thes Sport en Lierse Kempenzonen.

Virton wil dit seizoen het behoud verzekeren en kennismaken met het voetbal in 1B. Dit zou zeker haalbaar moeten zijn voor de promovendus, want ze hebben er de wapens voor. Ze hebben bovendien een nieuwe trainer binnengehaald: De Duitser Dino Toppmöller heeft de touwtjes in handen. Toppmöller heeft bij het Luxemburgse Dudelange mooi werk geleverd, wat resulteerde in drie landstitels op rij. Hij is er vorig seizoen zelfs in geslaagd zich te plaatsen voor de poules van de Europa League, waarin Dudelange onder meer tegen AC Milan speelde. Een mijlpaal voor het Luxemburgse voetbal.

De rijke eigenaar van de club, Flavio Becca, is razend ambitieus: hij wil zijn club binnen een aantal jaren in de hoogste afdeling zien. Hij investeert dan ook voluit in de club, zoals u hieronder terug kan zien in het overzicht van transfers.

Transfers : 

Virton is al heel actief geweest op de transfermarkt. Zo hebben ze vijf spelers overgenomen van Dudelange, waarvan Becca trouwens ook de eigenaar is. Dit zijn Couturier, Jordanov, Turpel, Premeh en Malget. Ook Benamra, Bojic en Hadji verlaten het Luxemburgse voetbal en kiezen voor een avontuur in 1B. Claes (Kv Mechelen), Kocabas (Roeselare), Janssen (Sandhausen), Lapoussin (Red Star), Lewerenz (Maagdenburg), Shaus (Bayer Leverkusen) en Rousseau (Standard) zijn de overige nieuwkomers.

Dit zijn de spelers die de club deze zomer hebben verlaten: Devresse, Fadlhoun, Grain, Cordaro, Fall, Napoleone, Schmit, Lesquoy Mimoun, Murcia, Zahirovic.

 

Sterke punten :

Virton kan rekenen op Anthony Moris, die met 16 clean sheets een enorm aandeel had in de promotie van vorig seizoen. De ex-speler van Standard en KV Mechelen is een van de gevestigde waarden in deze ploeg. Guillaume François en Raphaël Lecomte zijn nog twee belangrijke, ervaren spelers. Maar ook Medhi Lazaar en Mohamed Soumaré moeten in staat zijn om veel defensies in 1B pijn te doen.

Zwakke punten :

Virton komt terecht in een nieuwe reeks, met een karrenvracht aan nieuwe spelers. Het is de vraag hoe snel ze hun draai kunnen vinden en gewend geraken aan het voetbal in 1B.

Dennis Rosiers

2e klasse \\ Virton
 
 
Reacties.