Lukaku dicht bij overgang naar de Serie A: "Bij bepaalde clubs zal hij beter tot zijn recht komen"


Foto: © photonews 31 juli 2019 08:59

Waar speelt Romelu Lukaku volgend seizoen? Die vraag gaat al een lange tijd de ronde. Inter Milaan aast al een paar weken op Lukaku, maar nu zou ook Juventus een serieus bod hebben uitgebracht op de Rode Duivel.

Inter Milaan zou tot 75 miljoen euro willen gaan, terwijl Manchester United volgens verschillende bronnen zo'n 83 miljoen zou willen voor Lukaku. Juventus daarentegen zou Dybala als pasmunt willen gebruiken. Een bod waar United wel oren naar heeft. 

Het is dus nog niet duidelijk waar Lukaku volgend seizoen zal spelen, maar volgens Michael Van Vaerenbergh, Serie A-kenner en commentator bij Eleven Sports en Proximus Sports, past Inter Milaan beter bij Lukaku. 

"Lukaku past in alle competities. Hij heeft al genoeg bewezen. Hij kan zeker aarden in de Italiaanse competitie, maar hij zal het bij bepaalde clubs ongetwijfeld beter doen dan bij andere clubs. Ik zie hem persoonlijk meer doelpunten maken bij Inter Milaan."

Antonio Conte

Bij Inter Milaan zal het anders voetballen zijn dan bij Juventus. "Ik kan mij vergissen, maar de combinatie Ronaldo-Lukaku lijkt mij iets raar. Sarri is ook meer de man van het combinatievoetbal en hij gebruikt graag kleine vinnige spitsen zoals bij Napoli vroeger."

"Lukaku heeft al meer bewezen dat hij het vooral van verticaliteit en reactievoetbal moet hebben en daar staat Antonio Conte meer bekend voor. Als ik Lukaku was, zou ik kiezen voor een systeem en een coach die veel vertrouwen in mij heeft en dan denk ik dat Inter beter bij hem past", aldus Van Vaerenbergh.

Manchester United

Bij Manchester United was Lukaku niet altijd even geliefd. Veel supporters zien hem dan ook liever gaan dan dat hij blijft. "Hij zal altijd criticasters hebben omdat hij eens een controle mist, maar hij heeft toch een ratio van één doelpunt op twee matchen. 

Van Vaerenbergh denkt dat vooral zijn prijskaartje voor twijfels zorgt bij de supporters. "Hij heeft meer dan 80 miljoen euro gekost en soms lijkt hij een houterige speler, maar toch heeft hij een ongelooflijke techniek. Hij heeft ook spelinzicht. Bij Manchester United is hij niet plan A, want Rashford heeft de voorkeur. Lukaku is een spits met een handleiding, maar als je die handleiding volgt, krijg je er heel veel doelpunten voor in de plaats."

Premier League \\ Manchester United
 
 
 
Reacties.