Bjorn Ruytinx over zijn nieuwe rol als ambassadeur bij OH Leuven


Foto: © photonews 31 juli 2019 19:15

Vorige week maakte OH Leuven bekend dat boegbeeld Bjorn Ruytinx terugkeert naar Den Dreef. Hij zal er de rol van clubambassadeur op zich nemen.

Ruytinx is een echt clubicoon voor OH Leuven. De voormalige spits van Oostende, Hasselt en Beerschot speelde tien seizoenen met hart en ziel voor de club en zorgde mee voor de promotie van derde klasse naar eerste klasse. Hij was er bovendien jarenlang aanvoerder. Door zijn grinta en overgave werd/wordt hij door de Leuvense aanhang op handen gedragen.

 In een gesprek met Voetbalkrant.com geeft El Toro wat meer duiding bij zijn nieuwe rol als ambassadeur: “Ik ben ontzettend blij dat ik dit mag doen. Ik heb hier tien heel mooie seizoenen gekend, ik kon het aanbod echt niet naast me neer leggen. Als ambassadeur is het de bedoeling dat ik het aanspreekpunt ben voor onze partners, sponsors. Ook ga ik onze club vertegenwoordigen op activiteiten en ik zal bij thuismatchen ook voormalige OHL-spelers ontvangen. Ik heb er alvast heel veel zin in om dit te doen. Ik zal dus heel wat tijd doorbrengen op de club.”

 

Zelf voetballen zit er voor de 38-jarige aanvaller hierdoor niet meer in. “Nee nee, nu is het echt gedaan. Ik speelde vorig seizoen nog voor MD Halen (Promotie van tweede naar eerste provinciale Limburg, n.v.d.r.), maar het wordt allemaal wat te druk. Ik ben ook begonnen als spelersmakelaar, waar veel tijd in kruipt. Ook zal ik in mijne nieuwe functie bij OHL heel wat wedstrijden moeten meepikken in het weekend. Zelf spelen zal er dus niet meer inzitten, maar het is goed geweest!”, besluit Ruytinx, die ook nog zaakvoerder is van een café.

 

Beker van België \\ Sporting Hasselt
 
 
 
Reacties.