Opvallende afwezige in lijst van FIFA voor beste speler van het jaar: "Onrespectvol"

01 augustus 2019 16:34

FIFA heeft een lijst bekendgemaakt met 10 spelers die kans maken om de beste speler van het jaar te worden. In dat lijstje is er bijvoorbeeld plaats voor Eden Hazard, maar niet voor Modric of Neymar. Toch is er één speler waar meer over wordt gesproken.

Mooie namen in het lijstje. Liverpool is met 3 spelers het meest vertegenwoordigd. Van Dijk, Salah en Mané zijn opgenomen in het lijstje. Ook Messi, Ronaldo, Hazard, De Jong, De Ligt, Kane en Mbappe zijn erbij. 

Opvallend: geen enkele speler van Manchester City staat in het lijstje. Ook niet Bernardo Silva, misschien wel de opvallendste afwezige in het lijstje. De Portugees heeft bijna alles gewonnen wat er te winnen viel, werd speler van het seizoen bij City en kreeg op de Nations League zelfs de trofee van beste speler van het tornooi. Toch blijkt dat niet genoeg te zijn.

Statistieken

Bernardo Silva heeft er inderdaad een fantastisch jaar opzitten. Guardiola had altijd enorm veel lof voor de Portugees omdat hij zijn creativiteit combineert met hard werken. Hij heeft ook een geweldig loopvermogen. Hij had in alle competities samen 13 doelpunten en 14 assists. Hoe hij in het lijstje onbreekt is dan ook een raadsel. Veel fans begrijpen het niet en noemen de keuze "onrespectvol". 

Premier League \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.