Hoe klaar is Anderlecht op de transfermarkt? Heel wat kapitaal nog in de tribunes


Foto: © photonews 01 augustus 2019 08:42

RSC Anderlecht verloor op speeldag 1 van de competitie in eigen huis van KV Oostende, maar VIncent Kompany sleepte er wel meteen een nieuwe speelstijl in. Toch mag er nog heel wat vuurwerk verwacht worden op de transfermarkt. Toch?

Allereerst zal er uitgaand nog heel wat moeten gebeuren, want de kern bestaat momenteel uit liefst 40 spelers en dat is wel heel veel. Met Vlap, Nasri, Sandler en uiteraard Kompany zelf werd er inkomend wel al heel wat gedaan.

Uitgaand is er dan weer al wat plaats gemaakt (en geld binnengekomen) met de verkoop van onder meer Santini, Appiah, Morioka en Ganvoula - terwijl ook de deal van Dendoncker na een huur met verplichte aankoopoptie door de Wolves nu helemaal rond is.

Daarmee heeft paars-wit inmiddels alles samen al zo'n 20 miljoen euro weten binnen te lepelen. Veel, meer in vergelijking met Club Brugge (43,5 miljoen voor Wesley, Denswil en Nakamba), Genk (43,2 miljoen euro voor Trossard, Malinovskyi, Aidoo en Ingvartsen) en Standard (meer dan 33 miljoen euro voor Djenepo, Marin en Luyindama) wel klein bier.

Nog veel kapitaal op de tribune

Of ze met deals voor Trebel, Kums en nog een paar andere overbodige spelers genoeg extra duiten in het zakje gaan krijgen om ook meteen nog enkele toppers binnen te halen? Dat is nog maar zeer de vraag natuurlijk. 

Met Josué Sa, Alexandru Chipciu, Knowledge Musona, Kenny Saief, Antonio Milic, Luka Adzic en James Lawrence zit er nog heel wat ongebruikt groot kapitaal te verkommeren op Neerpede. Wie wil hen komen verlossen? 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
 
Reacties.