Sandler quasi klaar voor officieel debuut: "De nieuwe Virgil van Dijk? Het moet nu ook niet te gek worden hé"

01 augustus 2019 12:57

Philippe Sandler is aan het opbouwen bij Anderlecht. Een halfuur tegen Hamburg, woensdag een helft tegen Fortuna Düsseldorf. Verwacht wordt dat hij snel in de ploeg zal staan, want de van Manchester City geleende verdediger heeft goeie voeten en dat hebben ze wel nodig bij paars-wit.

Sandler heeft nog wat tijd nodig, maar mogelijk staat hij in Moeskroen al aan de aftrap. Voor de Nederlander is spelen nu immers het belangrijkste. "Ik heb zes maanden aan de kant gestaan door die knieblessure vorig seizoen. De laatste maanden speelde ik maar een paar wedstrijden met de U23 van City en twee met de A-ploeg", zucht hij.

Opmerkelijk parcours

Een opmerkelijk parcours legde de 22-jarige tot nu toe af. "Ik kreeg mijn jeugdopleiding bij Ajax, maar moest daar op mijn 19de vertrekken wegens 'niet goed genoeg'. Daarna ben ik naar Zwolle gegaan, waar ik het eerste seizoen niet veel speelde. In mijn tweede seizoen is City me tijdens de winter komen halen. Zoiets gebeurt inderdaad niet veel. (lacht)"

"Eigenlijk was het wel de bedoeling dat ik vorig seizoen al verhuurd werd, maar die knieoperatie gooide roet in het eten. Het was wel een fantastisch seizoen, waarin we alles wonnen behalve de CL. Maar als 21-jarige wil je natuurlijk wel spelen."

Vergelijking met Kompany en Van Dijk

En dus werd het Anderlecht, waar zijn mentor speler-manager werd. "Eigenlijk was het best wel een makkelijke keuze. Toen Vincent hier speler-coach werd, hebben we daar een paar keer contact over gehad. Ik heb aangegeven dat ik hier graag wou spelen. Ik had andere opties, maar ik wilde graag naar Anderlecht. Ik wil gewoon een seizoen waarin ik alles kan spelen en ik denk dat dit bij deze club mogelijk is."

De beschrijvingen van zijn speelstijl laten alvast het beste vermoeden. "Dat Frank Arnesen me vergeleek met de jonge Kompany? Ik moet nu eerlijk zeggen dat ik Vince niet te veel zien spelen heb als gast van mijn leeftijd. (lacht) De nieuwe Virgil van Dijk? Mooi, maar het moet nu ook niet te gek worden hé."

"Ik moet in verdedigend opzicht nog stappen zetten. Ik wil gewoon goed spelen en zien waar het schip strandt. Deze ploeg heeft ontzettend veel kwaliteiten, we kunnen iets moois neerzetten", besloot hij.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.