Prono van de redactie : 3. Kan OHL verrassen?

01 augustus 2019 17:17

Komend weekend start ook in 1B de competitie. Wij stellen in de loop van de volgende dagen de acht ploegen aan u voor. Vandaag: Oud-Heverlee Leuven.

OHL kende een wisselvallige oefencampagne. Ze begonnen sterk met een overwinning tegen Zulte-Waregem, maar daarna moesten ze wel het onderspit delven tegen KV Kortrijk. Het werd een 2-0 nederlaag.

Opvallend is dat ze vooral tegen ploegen uit 1A speelden. Ook KV Mechelen, Eupen en Waasland-Beveren stonden nog op het programma, maar ook deze matchen liepen niet zo vlot. Tegen KV Mechelen werd het 4-4, tegen Eupen 2-2 en van Waasland-Beveren werd verloren met 0-2.

Er kwamen ook nog enkele buitenlandse ploegen aan bod. Er werd gelijkgespeeld tegen FC Twente (0-0) en er werd met duidelijke cijfers gewonnen tegen de U23 van Leicester City (4-0). De laatste oefenwedstrijd werd 1-1 tegen ADO Den Haag.

Transfers

Qua transfers heeft OH Leuven zijn huiswerk gemaakt. Het haalde met Xavier Mercier een ervaren middenvelder binnen die ook nog eens enorm creatief is. De voorbije seizoenen speelde Mercier voor Cercle Brugge

De toptransfer van OHL is misschien wel Tom Van Hyfte. De centrale middenvelder speelde de voorbije twee seizoenen voor Beerschot en daar was hij vorig seizoen ook kapitein. Hij brengt dus een pak ervaring mee naar Leuven.

Keet

David Hubert en Mathieu Maertens hun contracten werden verlengd en gisteren maakten ze ook nog het nieuws bekend dat ze zich versterkt hebben met Darren Keet. De Zuid-Afrikaan is geen onbekende in België, want hij stond vijf seizoenen lang tussen de palen bij KV Kortrijk.

We verwachten dat Oud-Heverlee Leuven een mooi seizoen tegemoet gaat. Ze hebben enkele sterke transfers gedaan en de belangrijkste spelers uit hun selectie hebben ze kunnen houden. Dit weekend starten ze thuis tegen promovendus Virton. 

1e klasse B \\ Virton \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.