Prono van de redactie : 5. Een rustig seizoen in de maak voor Westerlo


Foto: © photonews 01 augustus 2019 13:18

Komend weekend start ook in 1B de competitie. Wij stellen in de loop van de volgende dagen de acht ploegen aan u voor. Vandaag: Westerlo.

Westerlo is een ploeg om in de gaten te houden komend seizoen. Ze speelden vorig seizoen sterk in play-off 2 en die lijn trekken ze voorlopig door in de oefenwedstrijden. Zo zijn ze namelijk nog altijd ongeslagen.

Ze speelden acht oefenwedstrijd en wonnen ze ook alle acht. Vooral de wedstrijd tegen Racing Genk moet voor een enorme boost gezorgd hebben. Ze konden die wedstrijd winnen met 2-1. Ook andere ploegen zoals NAC Breda en FC Eindhoven gingen voor de bijl.

Transfers

Ook qua transfers heeft Westerlo zijn werk goed gedaan. Ze haalden 10(!) nieuwe namen. Igor Vetokele (Charlton Athletic), Recep Gül (Galatasaray SK), Fabien Antunes (Sint-Truiden VV), Souleymane Kone (Djurgardens IF), Kader Keita (Lille OSC), Christoffer Remmer (Molde FK) en Berke Özer (Fenerbahçe SK) komen de ploeg versterken. Met Kel Ofori, Yannick Mols en Kyan Vaesen komen er ook drie spelers uit de academie naar de eerste ploeg.

Er zijn ook wat spelers die zijn vertrokken. Zo worden Yannick Verbist, Cédric Mateso en Bernardinho Osah verhuurd aan Heist. Simon Bammens wordt verhuurd aan Thes Sport. Jens Naessens, Junior Oto'o, Alessio Alessandro en Nicolas Rommens zijn dan weer einde contract. Ook Nader Ghandri zijn huurcontract is afgelopen.

Ze hebben dus gerichte aankopen gedaan, want met spelers als Fabien Antunes en Igor Vetokele zou Westerlo wel eens kunnen verrassen. Benieuwd of ze beter kunnen doen dan onze prono. Dit weekend starten ze alvast op het veld van Lommel. 

1e klasse B \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.