Botaka en Brys likken wonden na blamage op Jan Breydel: "Heel verdiend voor Club" en "Iedereen ziet dat we versterking nodig hebben"


Foto: © photonews 03 augustus 2019 12:00

STVV ging op speeldag 2 helemaal ten onder tegen - een weliswaar bijzonder sterk - Club Brugge. Toch was het bij de Kanaries achteraf wonden likken na de 6-0 nederlaag. "Dit is voor niemand leuk."

"Het is heel zuur om met 6-0 te verliezen", gaf kapitein Jordan Botaka grif toe na de zware nederlaag op Jan Breydel. "Het is moeilijk om dan een reactie te geven, want veel valt er eigenlijk niet te zeggen. Iedereen heeft zijn best gedaan, maar het was gewoon niet genoeg."

Bij enkele Brugse doelpunten werd door de Kanaries behoorlijk slap verdedigd of absoluut niet goed opgelet: "Ik denk dat we allemaal wel fouten maken, dus dat we niet naar iemand in het bijzonder moeten wijzen", wilde Botaka zijn ploegmaats uit de wind zetten. "We hebben als collectief gefaald. We hebben een zeer jonge groep, maar ik heb respect voor iedereen die hier is. Met hen moeten we het nu doen."

We maken allemaal fouten

En toch: versterking zal zeker wenselijk zijn de komende weken, beseft ook coach Marc Brys: "Ik denk dat iedereen gezien heeft dat er stevige versterking nodig is om een goed seizoen te draaien. Dit is heel pijnlijk." 

De oefenmeester zag het met lede ogen aan: "Het eerste kwartier was ons veldspel nog wel goed, maar op het moment dat de 1-0 uit de lucht valt ... Dan weet je dat het een moeilijke avond gaat worden. Het doet pijn, maar het was de wet van de sterkste. Het was een heel verdiende zege voor Club Brugge."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.