Olivier Deschacht neemt zichzelf in bescherming, twitter reageert wél: "Als dat al rood is ..." en "Dat de VAR zo vaak moet tussenkomen ligt aan slechte refs"


Foto: © photonews 03 augustus 2019 21:21

Neen, Zulte Waregem moet niet naar de ref wijzen als hoofdschuldige bij de nederlaag op Sclessin. Daarvoor was Essevee zelf gewoon niet genoeg op de afspraak en kreeg het ook voor de vreemde beslissingen van Verboomen al enkele dreunen te verwerken. Maar er valt wel wat te vertellen ...

Bij Zulte Waregem waren er twee grote pechvogels. De eerste was Sandy Walsh, die als verdedigende middenvelder moest depanneren en na anderhalve minuut een vrije trap van Amallah onfortuinlijk in eigen doel liet deviëren. 

"Ik kon er niets anders meer mee doen. Het is zonde als je na twee minuten op achterstand komt op Sclessin, dan wordt het moeilijk om het nog op te halen. Ik neem mijn verantwoordelijkheid daarvoor, zonde dat het zo moest gebeuren."

Tweede pechvogel: Olivier Deschacht. In de eerste helft kreeg hij een strafschop tegen, maar greep de VAR nog in. Na de pauze moest hij er echter met rood af - ook al had de VAR ook hier Verboomen op het matje geroepen.

De ref wilde echter van geen wijken weten: douchen voor de ervaren centrale verdediger. Die wilde achteraf niet reageren, omdat hij zichzelf in bescherming wilde nemen om geen verkeerde dingen te vertellen over de arbitrage. 

Diverse fans - ook zelfs supporters van Standard - reageerden dan weer via Twitter: 

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.