Degradatieklant? KV Oostende staat gewoon mee aan de leiding

03 augustus 2019 21:50

KV Oostende werd voor het seizoen gezien als een ploeg die het moeilijk ging krijgen. Na twee speeldagen hebben de Kustjongens de volle buit. Met zes op zes kunnen ze het moeilijke drieluik Club Brugge, Gent en KV Mechelen met ademruimte tegemoet zien. Cercle daarentegen...

't Is dat ze nog niet echt wakker waren bij Oostende. De eerste tien minuten leken nergens naar bij de thuisploeg: balverlies op balverlies over het hele veld. Het kon dan ook niet lang uitblijven. Hazard - net als zijn broer nog een paar kilo te zwaar - ging zijn linkerflank af en kreeg wat hulp van de onnodig tackelende Milovic. Zijn voorzet werd door Saadi (je mag ook gerust Jerommeke zeggen) hoog in doel geschoten: 0-1 na zeven minuten.

Karakterman

Het leek op zo'n draak van een match te worden waarin alle spelers liever vochten met de bal dan het leer te liefkozen. Maar onder impuls van karakterman Vandendriessche herpakte Oostende zich. Ze begonnen zowaar dominant te voetballen. Als die lijn zich doortrekt, mag Käre Ingebrigtsen een mirakelman genoemd worden.

En mag het bestuur zich op de borst slagen met de transfer van Palaversa, die zijn goede prestatie van tegen Anderlecht bevestigde. Vargas miste wel nog de aansluitingstreffer na een schitterende pass van Hjulsager, maar toen D'Haese een eerste keer zijn man voorbijgeraakte schilderde hij de 1-1 wel op het hoofd van Guri.

Guri is een spits voor in de rechthoek, maar er buiten ben je er weinig mee. Daarom ook dat KVO nog een nieuwe aanvaller zoekt. Maar nog voor de rust nam de thuisploeg de leiding. Een corner van Skulason - dat zijn er waar veel ploegen jaloers op zijn - werd door Saadi in eigen doel gekopt. Oostende dat zijn mentaliteit liet zien. Ingebrigtsen heeft nu al een half mirakel verwezenlijkt. 

Cercle met tien

Canesin werd opzijgeschoven, maar de Braziliaan - die op training niet al te veel zijn best meer doet - werd niet gemist. Tot overmaat van ramp voor Cercle viel het al snel met tien. Mboula pakte wel heel dom zijn tweede gele kaart na een tackle aan de zestien van Oostende. Saadi had toen net de 2-2 gemist.

De Vereniging grossierde in slechte passes. Het was bij momenten niet om aan te zien. En Oostende? dat voetbalt een heel pak beter dan we verwacht hadden. D'Haese is een jongen waar we iets in zien, Vandendriessche pakt de ploeg op sleeptouw, Palaversa is een versterking, net als Skulason en Ingebrigtsen heeft er iets ingeslepen. Guri begint zelfs te scoren, met ook nog de 3-1. Momenteel zijn eventuele degradatiezorgen heel ver van de Kust verwijderd.

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.