Marc Brys ziet nog een sterkhouder vertrekken en spreekt van een 'aangekondigde pandoering'


Foto: © photonews 03 augustus 2019 13:47

Het werd gisteren een pijnlijke avond voor Sint-Truiden op bezoek in het Jan Breydelstadion. Trainer Marc Brys was achteraf niet verbaasd over de zware cijfers, integendeel...

"Eigenlijk stond deze zware nederlaag in de sterren geschreven", zei Brys op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Als je kijkt naar de sterkte van Club Brugge en het gebrek aan ervaring bij ons op het veld, mag het niet verwonderen dat we hier een pandoering hebben gekregen. Ik hoop dat we snel beter voor de dag zullen komen, maar nu is het tijd voor bezinning."

Het vertrek van vele sterkhouders van vorig seizoen werden (vooralsnog) niet opgevangen door het Truiense bestuur en dat wringt bij Marc Brys: "Als je zo zwaar de bezem door de selectie haalt, dan moeten er waardige vervangers klaarstaan. En dat is nu niet zo."

Yohan Boli

Verrassend genoeg zat net een van de sterkhouders van vorig jaar, Yohan Boli, gisterenavond op de bank. Hij viel in de tweede helft in. De reden hiervan is volgens Brys niet ver te zoeken: "Een carrière van een speler is kort en Yohan zit nu aan de top van zijn kunnen. Het is tijd voor hem om de stap te zetten... dus ja, ook hij zal weldra vertrekken."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.