Ambitie begint op te laaien in Het Kuipje: "Sommigen denken al verder" én "Dan zou het alles of niets zijn"


Foto: © photonews 03 augustus 2019 10:39

Wie denkt dat enkel Beerschot en Lokeren - en eventueel OHL - dit seizoen voor de prijzen zullen spelen in 1B, zou het wel eens mis kunnen hebben. Ook in de stille Kempen is er de gegronde hoop om de kloof met de top te dichten, zonder de druk van al onmiddellijk te moeten promoveren.

Het geloof in een sterk seizoen is bij Westerlo ingegeven door enkele sterke uitslagen in de oefenmatchen. Maxime Biset is dan de eerste om met de voeten op de grond te blijven. "Ik denk dat een voorbereiding vooral dient om conditie op te doen en een hecht team te vormen. De goede resultaten zijn leuk, maar van ondergeschikt belang. Je ziet wel dat iedereen hard werkt en hunkert naar die eerste speeldag."

Belangrijke start

Vorig jaar was het een succes dat Westerlo zich bij die eerste vier schaarde. De verwachting is dat het minstens even goed gaat doen. "We staan toch weer een jaartje verder. Op zijn minst moeten we gaan om play-off 2 te spelen. Om in play-off 2 te geraken, moet je een aantal matchen winnen. De start zal belangrijk zijn."

Afhankelijk van factoren

Stiekem hopen ze in Westerlo toch ook op zelfs wat meer, geeft Biset ook toe. "Sommigen denken na de voorbereiding al een beetje verder, maar dit is altijd afhankelijk van een aantal factoren." Het is in elk geval niet zo dat de nieuwe investeerders de spelers veel druk opleggen. "De overnemer zou in zijn eigen vel snijden als hij zou zeggen dat we direct moeten promoveren. Dan zou het een verhaal van alles of niets zijn."

De Turkse eigenaars van de club denken op de lange termijn, maar willen wel graag binnen de drie jaar naar eerste klasse A. "Het is normaal om een termijn van drie jaar voorop te stellen. Persoonlijk hoop ik nog mee te pikken dat we voor de eerste plaats spelen."

1e klasse B \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.