PSG en Meunier winnen Franse Supercup

03 augustus 2019 15:40

PSG heeft zaterdag de Trophée des Champions gewonnen. De Franse Supercup, zeg maar.

PSG haalde het met 2-1 van Rennes. Thomas Meunier speelde tachtig minuten mee bij de Parijzenaars.

Rennes had eind april PSG geklopt in de finale van de Coupe de France.  Les rouges et noirs wonnen toen na strafschoppen nadat Kylian Mbappé rood had gekregen in de slotfase.

Zaterdag toonde Rennes zich opnieuw een te duchten tegenstander. Rennes had amper 25 procent balbezit en trapte maar één keer op doel in de eerste helft. Toch doken ze met een voorsprong de rust in: Adrien Hunou had er na dertien minuten 0-1 van gemaakt.

In de tweede helft zette PSG toch orde op zaken. Mbappé (57’) en Angel Di Maria (73’) scoorden en zorgden er zo voor dat PSG voor het zevende jaar op rij  de Trophée des Champions won.