Razvan Marin knokt zich in de basis bij Ajax

03 augustus 2019 15:59

Razvan Marin heeft het helemaal naar zijn zin in Amsterdam. Hij wordt in de seizoensopener van vanavond tegen Vitesse in de basis verwacht bij Ajax. Al valt de naam van Frenkie de Jong nog heel vaak in Amsterdam...

In een gesprek met De Telegraaf vertelt Marin over de vergelijking met zijn voorganger, de naar Barcelona getransfereerde Frenkie de Jong: "Het is logisch dat iedereen me met Frenkie vergelijkt, omdat we op dezelfde positie spelen. Maar eigenlijk zijn we totaal verschillende types. Coach Erik ten Hag heeft me gezegd dat ik niet de nieuwe Frenkie hoef te zijn."

Marin kende verrassend weinig aanpassingsproblemen bij Ajax: "Ik ben opgegroeid met de mentaliteit altijd aan te vallen en alles te moeten winnen. Dat leeft hier ook. Ik verliet op mijn dertiende mijn ouders om te gaan voetballen in de academie van Gheorghe Hagi en dat heeft me gehard. Dat komt nu pas."

Het was trouwens de beste Roemeense voetballer aller tijden, Gheorghe Hagi, die Marin stimuleerde om voor Ajax te kiezen: "Toen Hagi hoorde dat ik naar Ajax kon, zei hij: Go, go! Hij vertelde me ooit dat hij het jammer vond dat hijzelf nooit voor Ajax heeft gespeeld, omdat de ploeg in die periode te goed was."

Dennis Rosiers

Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Vitesse
 
 
Reacties.