🎥 Ook Chinezen kunnen voetbalgek zijn: duizendtal supporters bezingen ontslagen trainer op luchthaven

04 augustus 2019 22:09

Steeds meer voetballers en trainers met naam en faam zoeken hun heil in China. Daar komen ze alleszins ook in een enorme beleving terecht. Roger Schmidt kan erover meepraten. De naam van de ex-trainer van Bayer Leverkusen werd bij zijn afscheid aan China door horden fans luid gescandeerd.

Schmidt werd in 2017 door Beijing Guoan naar de Super League gelokt. De Duitser leidde de club vorig jaar naar winst in de Chinese FA Cup. Er werd vervolgens zwaar geïnvesteerd om ook in de competite uit te pakken. Dat leek goed uit te draaien: Guoan won zijn eerste acht competitiematch en prijkte dan ook helemaal bovenaan de stand.

Derde plaats niet goed genoeg

De jongste weken liep het echter mis. Door opeenvolgende nederlagen tegen Jiangsu Suning en Henan Jianye zakte de ploeg naar de derde plaats. Bovendien ligt Guoan dit jaar ook al uit de Aziatische Champions League en de Chinese FA Cup. Schmidt betaalde het gelag.

Dat heeft zijn populariteit bij de supporters klaarblijkelijk niet aangetast. Een duizendtal supporters stonden hem op te wachten in de luchthaven, om hem toe te zingen of zijn handtekening te vragen. Zijn avontuur zit er dan wel op, het werd wel een afscheid in stijl.

Kevin Vanbuggenhout

Beijing Guoan
 
 
Reacties.