Grote Drie in Nederland boekt geen enkele zege op openingsspeeldag, Feyenoord redt maar net zijn hachje in derby

04 augustus 2019 16:49

De Nederlandse topteams hadden zich ongetwijfeld een andere start van de competitie voorgesteld. Ajax geraakte zaterdag niet verder dan een gelijkspel bij Vitesse en PSV overkwam hetzelfde bij Twente. Een kans voor Feyenoord om daarvan te profiteren, maar dat verloor zelfs bijna.

Feyenoord mocht zich meteen opmaken voor de derby van Rotterdam tegen Sparta. Het kleine broertje had minder balbezit, maar beet wel fel van zich af. Kort na de pauze bracht Mohamed Rayhi Sparta zelfs op 0-1. Steven Berghuis lukte de gelijkmaker, waarna Feyenoord in principe nog meer dan twintig minuten had om op zoek te gaan naar de overwinning.

Lars Veldwijk besloot daar anders over en zette de bezoekers opnieuw op voorsprong. Het leek dus een grote anticlimax te worden voor Feyenoord, tot Sam Larsson in de 95ste minuut alsnog voor een gelijkspel zorgde. Zowel Ajax, PSV en Feyenoord moeten het dus stellen met een gelijkspel op de openingsspeeldag.

Wel goede start voor Heerenveen

In de eerste zondagmatch kreeg Heracles overigens al een 0-4 om de oren van Heerenveen. Andere wedstrijden die op het programma staan zijn Den Haag - Utrecht en AZ Alkmaar - Fortuna Sittard.