De Bruyne viert in de Community Shield tegen Origi na strafschoppen

04 augustus 2019 18:17

In Engeland is al een prijs verdeeld. Manchester City rijfde vorig seizoen zowel de titel als de FA Cup binnen. De tegenstander in de Community Shield was daardoor vicekampioen Liverpool. Een schitterende affiche. Het pleit werd pas beslecht met strafschoppen.

Eén ding was zeker: een Rode Duivel zou dit jaar de Community Shield winnen en toch wel een rol van betekenis spelen. Zowel Origi bij Liverpool als De Bruyne bij Man City stonden in de basis. Een studieronde vonden ze bij de ploeg uit Manchester niet nodig. De Bruyne kopte voor doel, David Silva devieerde en Sterling scoorde door de benen van Allison.

Sterling trapte kort na rust vanuit buitenspel op de paal, maar Liverpool was baas in de tweede helft. Dertien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Matip van dichtbij de gelijkmaker. Kort nadien werd Origi vervangen door Oxlade-Chamberlain.

Belgen nemen geen elfmeter

Het bleef 1-1 en dus zou er een strafschoppenreeks aan te pas komen, maar wel zonder De Bruyne. Die werd kort voor tijd nog gewisseld  voor Foden. Wijnaldum miste als enige een strafschop. Jesus maakte in de penaltyserie de 4-5 en schonk zo City de Community Shield.