Wijziging reglement aansluiten buitenlandse spelers kostte sportief-administratief manager Lokeren de kop

05 augustus 2019 06:00

Sportief-administratief manager Thomas Bernaert werd zaterdag ontslagen bij Lokeren nadat voorzitter Louis De Vries in een Franse colère was geschoten. Spelers Jun Amano en Omri Ben Harush bleken op wedstrijddag niet speelgerechtigd. Wat is er gebeurd?

De reglementen voor de aansluiting van niet-EU-spelers zijn serieus gewijzigd dit seizoen. Terwijl vorig seizoen de werk- en de verblijfsvergunning nog apart werden afgeleverd, is er nu een gecombineerde vergunning nodig. 

Eens je de melding hebt gekregen met de boodschap dat die vergunning is toegekend, is het nog niet in orde. Om de spelers op de spelerslijst van de KBVB te kunnen toevoegen, moeten ze eerst nog naar de gemeente om een extra bijlage af te halen. De beslissing of de vergunning wordt toegekend kan ook negen (!) weken in beslag nemen.

Pijnlijk

Maar de spelerslijst moet een dag op voorhand doorgestuurd worden en dat werd pas vrijdagochtend gedaan. En die spelers moeten 24u op voorhand bekend zijn bij de Bond. Het nieuwe reglement niet te best gelezen en Bernaert heeft daar het gelag voor betaald. Beide spelers hadden hun vergunningen, maar waren dus niet op tijd 'bekend' bij de KBVB.

Lokeren verloor vrijdag met 1-0 op Beerschot. Vooral Amano, die de nieuwe spelmaker had moeten zijn, werd gemist. Achteraf spraken ervaren spelers als Davino Verhulst en Jelle Van Damme over "een gebrek aan professionaliteit". Ook de supporters kwamen er al snel achter wie er verantwoordelijk was. Onder al die druk was de beslissing snel genomen, want voorzitter De Vries was ook 'not amused'.

1e klasse B \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.