Chelsea mocht geen transfers doen, dus hoopt het op haar jeugdspelers: "Wat moet de ambitie zijn van deze jonge groep?"

06 augustus 2019 09:06

Wat moeten we dit seizoen verwachten van Chelsea? Dat is een zeer moeilijke vraag. De ploeg is helemaal veranderd en door dat ze geen transfers mochten doen deze zomer, zullen de youngsters zich moeten bewijzen. Maar zijn ze daar al klaar voor?

Frank Lampard heeft de job van Sarri overgenomen als manager van Chelsea. Lampard deed het goed bij Derby County, maar Chelsea is natuurlijk een ander niveau. Hij zal ook met de druk om moeten kunnen.

De youngsters die we dit seizoen ongetwijfeld veel zullen zien, zijn Tomori, Zouma, Mount en Abraham. Zouma zou wel nog opnieuw uitgeleend kunnen worden aan Everton, maar centraal in de defensie heeft Chelsea met Christensen, David Luiz en Rudiger genoeg talent rondlopen. Ook Tomori is een jonge, centrale verdediger.

Het probleem zou wel Chelsea wel eens in de aanval kunnen liggen. Ze hebben zo veel jaar kunnen genieten van Eden Hazard, maar de Rode Duivel is vertrokken naar Real Madrid. Ze haalden in januari wel al Pulisic weg bij Dortmund (ze leenden hem nog een half seizoen terug uit aan de Duitsers), maar of hij de schoenen van Hazard kan vullen is nog maar zeer de vraag. Ook Willian en Pedro zijn goede voetballers, maar niet het niveau van de Rode Duivel.

Mount en Abraham

En dan zijn er nog Mount en Abraham. Sommige mensen noemen Mount de nieuwe Lampard en de huidige manager van Chelsea heeft het ook wel voor de aanvallende middenvelder. Hij had hem vorig seizoen onder zijn hoede bij Derby County en dus lijkt Mount wel kansen te kunnen krijgen dit seizoen. 

Tammy Abraham deed het dan weer uitstekend bij Aston Villa. Hij scoorde vorig seizoen 26 keer in 42 matchen. Hij kreeg ook al het nummer 9 voor komend seizoen, wat erop kan wijzen dat hij de eerste spits zal worden. Voor Batshuayi lijkt er ook dit seizoen geen plaats in de eerste ploeg van Chelsea.

De grote vraag is of Chelsea het vertrek van Eden Hazard dus kan opvangen en of de youngsters de druk aankunnen. Volgend weekend krijgen ze alvast een zware match voorgeschoteld op de eerste speeldag. Dan wacht Manchester United. 

Premier League \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.