Waarom Harry Maguire, ondanks zijn enorme transfersom, een fantastische aankoop is voor Manchester United

06 augustus 2019 11:19

Het is eindelijk officieel. Harry Maguire mag zich vanaf nu een speler van Manchester United noemen. De Engelse topclub zou zo'n 80 miljoen pond neertellen voor de Engelse verdediger. Daarmee is hij de duurste verdediger aller tijden.

Solskjaer zat al langer achter Maguire. De Engelse verdediger moest absoluut de rots in de branding worden bij Manchester United en ze deden er dan ook alles aan om hem binnen te halen. Leicester wilde hem echter niet zomaar laten gaan en daarom betaalt Manchester United nu ongeveer 80 miljoen pond.

Maar is hij het geld waard? Veel mensen zullen over het geld praten, maar Maguire is wel een geweldige verdediger. Ook andere topclubs, zoals Manchester City, wilden hem er heel graag bij, maar voor hen was hij te duur.

Toekomstige kapitein

Maguire heeft veel sterke punten. Zo heeft hij een enorm inzicht en is hij ook enorm aanwezig op het veld. Hij wordt zelfs al een toekomstige kapitein genoemd bij Manchester United. Hij lijkt zo'n typische Engelse verdediger, maar toch kan hij goed met de bal overweg. En zijn sterkste kant is misschien wel zijn aanwezigheid in de zestien. Zowel op offensief vlak als op defensief vlak zal hij niet veel duels verliezen.

Of hij zijn geld waard is, zal nog duidelijk moeten worden, maar het is wel te vroeg om hem nu al af te schrijven. Het is afwachten, maar het is wel duidelijk dat Maguire en Wan-Bissaka geweldige transfers zijn voor Manchester United. De defensie was vorig seizoen één van de zwakke punten bij de club.

Solskjaer is uiteraard ook enorm blij met deze transfer. "Ik ben zeer tevreden met deze transfer. Maguire is een fantastische centrale verdediger en ik ben heel gelukkig dat wij hem hebben kunnen aantrekken."

Maguire is meer dan waarschijnlijk speelgerechtigd voor de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Chelsea. De kans dat hij dan ook meteen in de basis zal starten is enorm groot. 

Premier League \\ Manchester United
 
 
 
Reacties.