OFFICIEEL: Nóg een verdediger weg bij Anderlecht: bieden minderjarigen de oplossing?

06 augustus 2019 17:29

Na het vertrek van Sebastiaan Bornauw nam Anderlecht dinsdag ook afscheid van een tweede verdediger. Abdoul Karim Danté trekt namelijk naar Excelsior Virton.

De nieuwkomer in 1B kondigde het nieuws aan via Twitter. Danté belandde eind 2016 bij Anderlecht. Hij kwam over van het Malinese Jeanne d'Arc. Danté speelde in totaal drie wedstrijden voor Anderlecht.

Na het vertrek van Danté en -vooral- Bornauw komt paars-wit in personeelsnood achterin. Antonio Milic, James Lawrence en Josué Sa passen nog veel minder dan Bornauw in de filosofie van Vincent Kompany en moeten allemaal weg.

In de paars-witte kern blijven enkel de zeventienjarige Killian Sardella en de nog één jaar jongere Marco Kana -die zelfs eerder een verdedigende middenvelder is- over. Zij hebben allebei wél veel voetballende kwaliteiten en lopen over van het talent.

Durft Anderlecht het aan om het piepjonge duo als enige alternatief achter de hand te houden voor Philippe Sandler en de blessuregevoelige Vincent Kompany? Uit het afscheidsfilmpje voor Bornauw zou je gaan geloven van wel. "Het is nu aan de volgende generatie, de jonge gasten, om op te staan", vertelde Kompany. 

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Virton
 
 
Reacties.