Thuisvoordeel als doorslaggevende factor voor vrouwen Anderlecht in CL? "Mooi cadeau voor de meisjes"

06 augustus 2019 13:55

RSC Anderlecht moet tegen PAOK Saloniki (Griekenland), LSK Kvinner (Noorwegen) en Linfield (Noord-Ierland) op zoek naar een stekje in de hoofdronde van de Champions League. Een woordje uitleg.

De hoofdrondes van de Champions League bij de vrouwen zijn met rechtstreekse uitschakeling, 32 teams plaatsen zich voor de 1/16e finales. 22 daarvan (met kleppers als Manchester City, Lyon, PSG, Wolfsburg, ...) zijn al rechtstreeks geplaatst, de tien anderen komen uit eveneel kwalificatietoernooien in heel Europa.

Anderlecht organiseert er zo eentje en gaat dus op zoek naar groepswinst in eigen huis, waarbij vooral LSK Kvinner een absoluut topteam is - de absolute topploeg onder de teams dat niet rechtstreeks geplaatst waren.

Hopen op zoveel mogelijk supporters voor de drie matchen

"Het is een heel mooi cadeau voor de speelsters dat ze deze wedstrijden mogen spelen na hun uitzonderlijk seizoen vorig jaar in de competitie", aldus coach Patrick Wachel. "Natuurlijk willen we de drie wedstrijden winnend afsluiten en ons plaatsen voor het hoofdtoernooi. Dat zou formidabel zijn, al weet ik dat het moeilijk wordt."

Laura De Neve rekent op het thuisvoordeel: "Het is mooi dat we van Anderlecht de kans krijgen om hier in het Lotto Park te mogen spelen. We hopen dat we met de steun van de twaalfde man kunnen stunten, we hopen dat er zoveel mogelijk supporters komen kijken."

Aernout Van Lindt - Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.