Volwassener en beter dan ooit? "Mbokani is de man die Antwerp dit seizoen zal moeten leiden"

06 augustus 2019 21:00

Samen met Club Brugge en Standard begon Antwerp met zes op zes aan de nieuwe competitie. Wat mogen nu de ambities zijn van de Great Old?

Volgens voetbalanalist Eric Van Meir zit een plek bij de eerste zes er zeker in: "Uiteraard is Antwerp opnieuw een voorname kandidaat om Play Off I te halen. Het doel moet uiteraard altijd zijn om beter te doen dan vorig jaar, maar de concurrentie is ook niet verzwakt dus dat zal niet evident zijn."

De man die moet zorgen voor die goede prestaties is Dieumerci Mbokani. De Congolese centrumspits is in bloedvorm aan het nieuwe seizoen begonnen: "De ploeg staat of valt met de prestaties van Mbokani. Er is niemand die hem kan vervangen en hij krijgt bijzonder veel krediet van Bölöni. Het is voor hem bijzonder belangrijk dat hij die steun voelt en dat hij voldoende vrijheid heeft."

Mbokani speelde in het verleden bij Anderlecht, Standard, nog eens Anderlecht en nu bij Antwerp, maar welke Mbokani was nu de beste? "De Mbokani van bij Anderlecht was een hele andere andere dan die we nu zien. Hij is wat ouder en rustiger geworden, maar het is wel de eerste keer dat hij een volledig elftal op sleeptouw neemt." 

Arjen T'Sjoen

Europa League \\ Antwerp \\ Viktoria Plzen
 
 
Reacties.