UPDATE: OFFICIEEL: Rooney keert terug naar Engeland

06 augustus 2019 15:30

Wayne Rooney speelt sinds vorige zomer in de MLS. Hij komt er uit voor D.C. United, maar zou er nu wel eens kunnen vertrekken.

De Engelse spits is volgens Het Laatste Nieuws namelijk in gesprek met de Engelse tweedeklasser Derby County over een rol als speler-coach.

Derby greep vorig jaar net naast de promotie naar de Premier League. Frank Lampard stond er toen aan het roer. Het icoon van Chelsea keerde deze zomer terug naar de Blues als coach.

Rooney is dan weer een legende bij Manchester United. Hij speelde er 559 wedstrijden en scoorde 253 keer. Vorig jaar bewees hij in Amerika dat hij nog lang niet versleten is. Hij scoorde dertien keer in 25 wedstrijden voor D.C. United. Daar zaten een paar pareltjes bij.

De job van speler-coach is behoorlijk zeldzaam in het moderne voetbal. De rol van Vincent Kompany bij Anderlecht is op dit moment ongetwijfeld de meest bekende uitzondering. 

Update 15u25: De deal is rond. Rooney trekt in januari naar Derby County. Hij wordt er naast speler ook assistent van de Nederlander Phillip Cocu. 

Simon Wauters

Premier League \\ Manchester United \\ Derby County \\ Huddersfield Town \\ DC United
 
 
Reacties.