"Voor mij had het echt geen issue moeten zijn": Simon Mignolet legt zijn keuze voor rugnummer 88 uit


Foto: © photonews 07 augustus 2019 07:07

Simon Mignolet heeft zijn vuurdoop voor Club Brugge achter de rug. Tegen Dynamo Kiev hield hij na een nette prestatie meteen de nul. Vooraf was er een en ander te doen geweest over zijn nummerkeuze, de goalie reageerde duidelijk.

"Ik denk dat iedereen die me een beetje kent, weet hoe ik in elkaar steek. Ik vond die hele hetze niet nodig, ik vond het geen issue waard", aldus Simon Mignolet over zijn rugnummer 88. "Ik ga niet veranderen van nummer nee, ik denk niet dat het nodig is."

Filip Joos had in Extra Time aangedrongen dat Mignolet best van nummer zou veranderen, omdat het nummer 88 in extreem-rechts middens gebruikt wordt om te verwijzen naar 'Heil Hitler'.

Nummer 12 niet gekozen uit respect voor twaalfde man

"Ach, het nummer 1 en nummer 22 waren bezet. Ik wou dan zelf voor 12 gaan, maar uit respect voor de twaalfde man heb ik dat laten varen", aldus Mignolet na de wedstrijd tegen Dynamo Kiev.

"En dus koos ik voor 88. Mijn geboortejaar? Ja, maar het is ook de vierde club waarvoor ik speel en 22 maal vier is ook 88. Meer zit er echt niet achter, langer dan dat heb ik er niet bij stilgestaan."

Champions League \\ Club Brugge \\ Dinamo Kiev
 
 
 
Reacties.