Beerschot versterkt medische omkadering met team van uiterst gerenommeerde sportchirurg


Foto: © photonews 07 augustus 2019 15:04

De medische begeleiding is zeker ook één van de cruciale aspecten bij onze profclubs om succes te kunnen boeken. Zeker in een fysieke competitie als 1B is het belangrijk om blessures zoveel mogelijk te vermijden en geblesseerde spelers zo snel als het kan te laten herstellen.

Bij Beerschot zitten ze op dat vlak wel zeer goed. Vanaf dit seizoen werkt het immers samen met het team van sportchirurg Toon Claes. De chirurg uit het AZ van Herentals is voorts vooral actief in de wielersport. Zo kreeg hij onlangs nog veel lof van wielrenner Wout van Aert, die na zijn val in de Tour en een niet juist uitgevoerde operatie in Frankrijk maar al te blij was dat hij bij Claes terecht kon.

Ook andere grote namen in de wielrennerij als Boonen, Greipel en Van Avermaet deden in het verleden al een beroep op hem. De meer dan 10 chirurgen en specialisten  in de orthopedische heelkunde die deel uitmaken van het team van Claes, zullen in overleg met ploegdokter Spans Beerschot ondersteunen op vlak van medische beeldvorming en revalidatie.

Flexibel, ervaren en gespecialiseerd

Head of performance Pieter Jacobs heeft alvast een hoge pet op van al deze mensen. Zij weten wat topsport is. Zij zijn snel en flexibel, maar tegelijkertijd ook ervaren en gespecialiseerd. Samen met onze medische staff kunnen we onze spelers nu nog beter begeleiden bij blessures", zegt Jacobs op de clubsite.

1e klasse B \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.