Championship-club trapt bal niet meer buiten bij blessure

07 augustus 2019 20:15

Bristol City, dat uitkomt in de Championship, heeft alle tegenstanders een brief gestuurd met een opmerkelijke boodschap: "Wij trappen de bal niet meer buiten wanneer een speler blijft liggen."

In de wedstrijd van Bristol City tegen Leeds van afgelopen zondag was er veel ophef: Bristol weigerde de bal buiten te trappen toen een speler van Leeds op de grond lag. Leeds-coach Bielsa was ziedend.

Naar aanleiding van dit voorval heeft Bristol-manager Lee Johnson de 23 ploegen ingelicht dat ze de bal voortaan nooit meer zullen buitentrappen bij een blessure. “We willen dat de verantwoordelijkheid om het spel stil te leggen bij de scheidsrechter ligt, en niet bij mijn spelers”, aldus Johnson.

“Vaak is het inderdaad omwille van een blessure dat iemand neergaat, maar soms is het ook tactisch. Ze willen tijd winnen of een aanval van de tegenpartij afbreken.” Consequent zijn ze wel bij Bristol, want ook wanneer een Bristol-speler neergaat, beloven ze door te spelen. “Als de ref ziet dat het om een hoofdblessure gaat, zal hij het spel wel stilleggen. In andere gevallen heb ik onze spelers opgedragen om verder te spelen met tien spelers”, besluit de coach van Bristol City.

Dennis Rosiers

Bristol City
 
 
Reacties.