Michel Louwagie ziet tegenstander in Europa League uitpakken met venijnig trucje: "Dat is toch opletten geblazen"

07 augustus 2019 15:45

Bij AA Gent lijkt alles aanwezig om klaar te zijn voor de dubbele Europese confrontatie met AEK Larnaca. Al zijn er ook wel enkele factoren die in het nadeel van de Buffalo's kunnen spelen. Zo kan de temperatuur donderdag oplopen tot 34 graden Celsius.

De aftrap vindt donderdag plaats om 18u30 Cypriotische tijd, 17u30 Belgische tijd. Dat heeft alles te maken met die warmte, doet het gerucht de ronde. "Ik heb begrepen dat ze speciaal om 18u30 spelen omdat het dan heel warm is en dat West-Europese teegenstrevers daar minder mee om kunnen", zegt Michel Louwagie aan VRT NWS. "Dat is toch een beetje opletten geblazen."

Daartegenover staat dat het met het vertrouwen in het Gentse kamp absoluut goed zit. "Het gevoel is dat we dichter bij de groepsfase komen en dat is positief. Als je thuis al twee keer zes doelpunten gemaakt hebt en in Charleroi lang uitzicht hebt gehad op een overwinning, denk ik dat je mag spreken van een goede start. Ik denk dat iedereen beseft dat we een andere en betere ploeg hebben dan vorig jaar."

VOORAL GROEPSFASE FINANCIEEL INTERESSANT

Louwagie bekijkt het Europese avontuur als manager uiteraard ook vanuit een financieel standpunt. "De voorronden brengen niet te veel op, maar toch iets. Het zijn vooral de groepswedstrijden en de subsidie die je dan trekt die interessant zijn."

Kevin Vanbuggenhout

Europa League \\ KAA Gent \\ AEK Larnaca
 
 
Reacties.